Cypress

Letar du efter ett iögonfallande, smalt, ensamt träd för din trädgård? Cypresser är vintergröna, smala barrträd eller pelarträd. Mest kända är den kaliforniska cypressen och de italienska/toskanska cypresserna. Dessa är tåliga, men se till att ytan inte är för blöt. Inom cypressbarrträden är Chamaecyparis den mest kända arten.

Cypresser är mycket populära (häck)växter. De är gröna, robusta och tåliga året runt och har ett unikt utseende. Utseendet kommer att ge trädgården precis det lilla den behöver. Om du bara planterar ett barrträd i trädgården är det nödvändigt att beskära.

Barrträdet behöver ljus för att växa. Om du bearbetar Cypressen till en häck måste den beskäras något snett. För annars ligger den nedre delen i skuggan och växer inte med den eftersom den inte får något ljus. Om Kaliforniencypressen inte får tillräckligt med ljus kommer den inte att växa fint. Det är såklart inte önskvärt, man planterar ofta en häck som mellanvägg.

Denna funktion kommer därför att förlora säkringen. Om du vill ha en smal häck är det nödvändigt att beskära Cypressen regelbundet. Då ska du bli vän med en stor bred häck: När du beskär en Cypress kan du inte beskära tillbaka till den gamla veden. Om detta händer är den enda lösningen att ersätta. Detta gäller alla typer av Cypress: du ska beskära en blå Cypress på samma sätt som en gul Cypress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *