Designa din egen trädgård: 6 praktiska tips

 

Vilket nöje, det härliga vädret ute! Känner du direkt för att ta dig an din trädgård? Planerar du att designa din egen trädgård i år? Det kan vi bara applådera! På så sätt kan du ordna din trädgård helt efter dina önskemål. Hur går du tillväga för att designa din egen trädgård? Vi delar med oss ​​av våra tips och tricks!

Designa en trädgård: bestämma syftet med din trädgård
Om du ska skapa en trädgårdsdesign själv är huvudfrågan du bör ställa dig själv: vad är syftet med din trädgård? Detta är olika för alla! Bestäm vad som är viktigast för dig att göra i din trädgård: omfattande middagar med grill, slappa bekvämt i solen i timmar, träna på gräsmattan eller komma igång med dina växter eller grönsaksträdgårdar.

En kombination är såklart också en möjlighet, om du har tillräckligt med plats för det! Välj till exempel en sittgrupp i din trädgård i ett hörn och arrangera dina planteringskärl i kanterna av din trädgård. Bara för att nämna några!

Utvecklad trädgårdsdesign online
En idé i huvudet är förstås en viktig början. Men du föredrar att se din trädgårdsdesign innan du faktiskt sätter igång. Lyckligtvis är detta faktiskt ganska enkelt nu för tiden: skapa till exempel en 3D-trädgårdsdesign, via onlineprogramvara eller en app! Leta efter gratis programvara för trädgårdsdesign, eller tänk på ett gratis ritprogram för din trädgård. Google SketchUp, Gardena My Garden och Virtual Garden är bra exempel.

Observera: ett sådant ritprogram för trädgården tar snabbt mycket tid – om du inte kan komma på det med att göra din egen trädgårdsdesign online, kan du också bara börja med papper och penna. Att låta göra en trädgårdsdesign är förstås också ett alternativ, att ta sig an det helt professionellt. Bestäm vad som fungerar bäst för dig.

Designa din egen trädgård i din önskade stil
En stor fördel med att designa sin egen trädgård? Du kan dekorera den helt efter din egen smak! Tänk därför noga på den önskade stilen. Från en modern trädgård till en traditionell trädgård. Från en snygg trädgård i minimalistisk jacka till en vild trädgård där det händer mycket vad gäller växttillväxt. Det kan hjälpa att göra en moodboard, till exempel via Pinterest. På så sätt kommer du snart att få reda på vad du gillar i trädgården.

Allt spelar en roll i detta: från möblerna i din sittgrupp till planteringskärl och växter som du väljer. Så köp inte bara något utan fundera noga innan om det matchar varandra vad gäller färger och design.

Designa din egen trädgård i din önskade stil
Unik design av din trädgård
Om du ska designa din egen trädgård är det såklart jättebra att göra något unikt av den. På så sätt kan du njuta av din speciella trädgård bara lite mer! Fokusera till exempel på en viss slående färg som kommer att dyka upp överallt – från dina trädgårdsmöbler till ditt staket, från dina planteringskärl till dina blommor. Du kan också tänka på höjdskillnader: sätt upp en låg och en högre del för att ge mer variation.

Eller gå för en trädgårdsdesign med ett unikt hörn. Ge en snygg täckning, helt sluten eller i form av en pergola. Tänk till exempel på en lyxig trädgårdshörna, med sköna soffor och en stor grill. Också bra i trädgården: en utomhusbar. Eller välj en vacker lekhörna för barnen, med gungor och rutschkana!

Gör din egen trädgårdsdesign: ta med dig framträdgården
Har du både fram- och bakgård? Då är det så skönt att genast ta tag i sin framträdgård. På så sätt säkerställer du att allt passar ihop. Speciellt om du ska välja en ny stil i din trädgård! Din trädgårdsdesign kan ligga till grund för din trädgårdsdesign – välj här till exempel stolar eller planteringskärl från samma kollektion. Du kan också få samma växter eller blommor att komma tillbaka!

Designa din egen trädgård: tänk på detaljerna
När man designar en trädgård tänker man naturligtvis främst på de stora elementen. Dessa är därför de viktigaste: ge dem en tydlig permanent plats och tolkning. Men hoppa inte över detaljerna heller. Så fullföljer du verkligen stylingen av din trädgård! Till exempel bör dekoration inte saknas i en mysig sittgrupp i trädgården: tänk på kuddar, mattor, dukar, lyktor och ljusslingor. Och glöm inte detaljer som solskydd: ett bra parasoll är oumbärligt. Allt räknas för din perfekta trädgård!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *