Trädgårdsbord: så här väljer du det perfekta trädgårdsbordet

 

Tiden har kommit: din terrass eller trädgård har precis gjorts om, träden och blommorna blommar, fåglarna kvittrar och du är sugen på att ordna middagar med vänner. Pricken över i:et är såklart ett trädgårdsbord. Gärna ett trädgårdsbord som håller hög kvalitet och som tål vädret utan problem. Ditt trädgårdsbord kommer att bli den centrala platsen där mysiga sammankomster kommer att äga rum, där du kan njuta av din trädgård eller terrass med stil. Även om det ofta är lite enklare att välja trädgårdsbord (du behöver trots allt inte ta hänsyn till utrymmet runt bordet lika mycket som med inomhusbord), men det finns fortfarande ett antal beslut som du måste fatta om ditt framtida trädgårdsbord. Kan du inte komma på det själv? Vi hjälper dig gärna att välja det lämpligaste trädgårdsbordet!

Formen på ditt trädgårdsbord
Letar du efter ett utebord till din altan, balkong eller bara i en lite mindre trädgård? Då kan ett bistrobord vara något för dig. Vi tycker bistrobord är härliga trädgårdsbord för två för att höja ett glas eller äta en god frukost. Med bistrobord skapar du omedelbart en parisisk atmosfär, den romantiska staden där dessa bord alltid står uppradade.

Drömmer du dock hellre om ett stort bord där du kan äta med en stor grupp? Då är det bättre att inte välja bistrobord, utan ett runt, rektangulärt eller ovalt trädgårdsbord.

Ett rektangulärt trädgårdsbord passar dig som gillar att hålla det minimalistiskt, enkelt men också tidlöst. Med ett rektangulärt trädgårdsbord är du alltid på rätt plats. Rektangulära utomhusbord är alltid eleganta, speciellt när de är extra långa.

Ett ovalt trädgårdsbord är perfekt om du gillar att hålla gruppen lite närmare varandra under middagsbjudningar. Alla sitter trots allt närmare varandra vid ett ovalt matbord, vilket är perfekt för att umgås som grupp. Eller kanske för att spela brädspel, också praktiskt! Ett ovalt matbord är extra chict och kan bli spektakulärt i din trädgård eller terrass. Vi tycker att ett ovalt bord är väldigt lekfullt.

Ni kan sitta tillsammans som en riktig grupp vid ett runt trädgårdsbord. Ett runt bord är i alla fall typiskt för riktiga gruppmänniskor eller sammansvetsade familjer.

Basen på ditt trädgårdsbord
Ett mycket viktigt val: bordsbenen på ditt trädgårdsbord. Det är bäst att välja bordsben av rostfritt stål eller aluminium. Rostfritt stål eller rostfritt stål (även kallat rostfritt stål). Som namnet antyder: med bordsben i rostfritt stål förhindrar du att ditt bord påverkas av fukt (till exempel vid regn) och börjar rosta. Aluminium kan också vara ett utmärkt val, eftersom detta material inte heller korroderar.

Bordsskivans material
Möjligheterna är oändliga. De vanligaste materialen är teak, glas, natursten, keramik och granit. Teak är en typ av lövträ och är därför fukttålig, vilket är viktigt vid val av utebord. Välj trä om du vill ha en varm look. Glas är tidlöst, tänk bara på att du snabbt ser smutsen på ditt bord, vilket kanske är mindre praktiskt för ett utomhusbord. Välj keramik eller natursten om du vill ha ett riktigt lyxigt trädgårdsbord. Om du väljer natursten, se till att kontrollera om materialet är poröst. Om så är fallet är det bäst att ta hänsyn till att dessa bord är mer känsliga för fläckar. En keramisk bordsskiva är däremot inte porös och låter inte fläckar passera igenom. Det är därför ingen fara att spilla rött vin, du kan städa ditt bord på nolltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *